• Sofie Schouteden

Bewegen in de natuur

Zaterdag vond de eerste workshop plaats die Kisserweide organiseerde tijdens de campagne 30-30. Het leek me leuk om er iets over te schrijven, om jullie te laten weten wat ik doe tijdens zo'n workshop, Benieuwd? Lees dan zeker verder!


De campagne zet mensen aan om 30 dagen lang, 30 minuten te bewegen in de natuur. Daar het erg aansluit bij het verhaal van Kisserweide, besloot ik een reeks van 5 workshops te organiseren, elk apart te volgen. In ruil voor de geregistreerde beweging, die we doen tijdens de workshops en achteraf, wordt er achteraf in Vlaanderen m² bos geplant. Win-win, want bewegen is goed voor je gezondheid, en het groen breidt uit in Vlaanderen.

De activiteiten die ik organiseer zijn een combinatie van enerzijds technieken en opdrachten die aanzetten om bewust bij jezelf stil te staan, anderzijds vertel ik jullie graag anekdotes en weetjes over het Kempenbroek, en natuurlijk motiveer ik jullie om te bewegen in het groen!

Tijdens de eerste workshop gaven deelnemers aan dat ze verrast waren over de info die ze kregen over het natuurgebied in hun eigen leefomgeving. En als ik daar zelf dan even bij stil sta, is het inderdaad zo dat wanneer mensen erop uit trekken, ze vaak kiezen voor een omgeving wat verder van huis. Maar heb je er al eens bij stilgestaan of je jouw eigen leefomgeving wel al voldoende kent? Misschien is dit een trigger om eens op pad te gaan in je eigen omgeving! Ga zelf eens "de toerist uithangen" in je dorp of stad, het natuurgebied kortbij huis... Wie weet wat je er allemaal ontdekt! Zelf heb ik ook nog een soort van "bucket-list; op avontuur in het Kempenbroek", want dit gebied heeft veel te bieden!

Als coach vind ik het belangrijk om regelmatig stil te staan bij jezelf. Wat doen situaties met je? Hoe reageer je erop? Wat leer je ervan? Tijdens de activiteiten probeer ik jullie aan te zetten om ook bij jezelf stil te staan, geen zwaar beladen opdrachten, maar aangenaam gekaderd in metaforen uit de natuur. Het is ook geheel vrijblijvend om er iets mee te doen, maar ik ben er zeker van dat je er achteraf nog even aan terugdenkt, het misschien nieuwe ideeën brengt, of het je doet stilstaan bij bepaalde dingen in je leven.


Wat denk je, ben jij benieuwd wat zo'n workshop jou brengt? Kom het ervaren, er zijn nog 4 workshops te gaan!


Liefs, en hopelijk tot bij Kisserweide,

Sofie

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven